Totalt antall sidevisninger

tirsdag 4. februar 2014

Tapet , tapet, tapet (og litt maling/beis)


Nå hadde jeg lyst til å skrive om noe veeeeeldig hyggelig, nemlig tapet :-) Ikke at det kommer til å bli så mye tapet i huset vårt, for vi er genuint glad malt, ekte panel, men et par-tre rom skal få tapet. Dette er gjesterommet, vårt soverom og én vegg på hvert av gutterommene.

Etter å ha brukt mye tid til å kikke på forskjellig tapet, har jeg blitt ekstra glad i Borge/Borås sine kolleksjoner, spesielt kolleksjonen "Falsterbo". Bildene under er hentet fra Borge/Borås sine hjemmesider.

Falsterbo 1428

Falsterbo 1429

Tapeten over har jeg lyst til å ha på gjesterommet. Her skal det i tillegg være malte tregulv i enten hvit eller grå, samt hvitmalt tak. I utgangspunktet liker jeg den blå best, men vi skal arve to skuvsenger av foreldrene mine i en bonderød farge som skal inn på dette rommet, og da tror jeg kanskje den grønne vil bli den fineste. 

Falsterbo 1424
Falsterbo 1440
Falsterbo 1403

På vårt soverom har jeg lyst på en av disse tapetene med blomstermotiv, men å velge en av de er vanskelig...alle er de veldig vakre syns nå jeg. Også på dette rommet blir det malt tregulv og malt panel i tak. Gleder meg allerede til å sove i dette rommet!:-)

Lilleby 2662
Kids Club 234008
Marstand 2980

De tre siste tapetene er også fra Borge/Borås, men fra diverse kolleksjoner. Disse vurderer jeg til gutterommene. Der blir det én vegg med tapet, og resten panelvegger. Fargen på veggene må nesten bestemmes etter at tapet er valgt. Gutta er små enda (3 og 1,5 år) men tiden går så fort, at jeg tror vi skal unngå å gi de de mest "nusselige" barnerommene. Gutter er gutter, og lastebiler, traktorer og gravemaskiner råder blant lekene. Målet må vel først og fremst være at guttene skal trives og ha lyst til å leke der, ikke at disse rommene skal være så "styla". Og bare så det er sagt, på disse rommene blir det laminat på gulvet, IKKE tregulv.

Alle disse rommene med tapet ligger i husets 2etg. I 1 etg skal vi bestille ferdig behandlet (malt og beiset) panel fra Moelven, og siden bygget nå går raskt fremover, må jeg snart ha alle fargevalg klare. Jeg tror jeg har det meste klart, men blir aldri helt sikker...Inne på kjøkken, gang og vaskerom er tanken å ha faspanel i fargen "Grå harmoni" fra Jotun. Selv om dette er en mørkere farge enn hva jeg vanligvis ville brukt, tror jeg det blir så mange hvite kontraster i f.eks møbler, kakkelovn og kjøkkeninnredning, at den ikke vil oppleves for mørk. Inne i stuene blir det glattpanel med beis, lik den på bildet under. Bildet er hentet fra Moelvens hjemmeside. 

Håper valgene vi tar blir bra, også når vi får se det i "real life".

2 kommentarer:

  1. Fine prikkete tapeten!! - i -

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei hei Ingvild! Helt enig, men må bare overbevise mannen!! (pleier å la seg gjøre når det gjelder interiørvalg...:)

      Slett