Totalt antall sidevisninger

søndag 9. mars 2014

Tapet og panel - valgene er tatt!

I går klarte jeg endelig å ta et valg når det gjelder farge på det ferdigmalte/beisede panelet, samt tapeten, som vi skal ha i huset. Bestillingen er gjort hos Carlsen Fritzøe, vår fantastiske byggevareforetning. Elsker den butikken! De har alt vi trenger, og det er samtidig fint å støtte det lokale næringslivet, fremfor f.eks netthandel. 

Nå er det ingen vei tilbake, og det er egentlig en god følelse når et valg er unnagjort. Det er så himla mange valg iløpet av en byggeprosess! Jeg skrev jo et innlegg på bloggen for en tid tilbake om hvilke tapeter og farger jeg ønsket til huset, men dette har selvfølgelig endret seg noe siden den gang, selv om mye også er likt.

Når det gjelder tapetene i huset ( soverom ) kommer disse fra Borge/ Borås. 

Denne skal være på vårt soverom, og heter Karlslund 2922

Denne skal være på gjesterommet, og heter Falsterbo 1429

Denne skal minstemann Sondre få på en vegg inne på rommet sitt. Den heter Lilleby 2660. De tre andre veggene får panel og en dus blåfarge, kanskje Duggblå eller Pilasterblå fra Jotun. 

Storebror Eirik skal få denne tapeten på en vegg på sitt rom. Den heter Marstrand 2978. De tre andre panelveggene skal etter (den foreløpige) planen få fargen Laurbær fra Jotun. En vakker grønnfarge.


Når det kommer til panelet i husets første etasje skal den være malt i fargen Antikkgrå fra Jotun. Hadde i utgangspunktet bestemt meg for fargen Grå harmoni, men har valgt å ta en litt lysere nyanse. Feiga ut litt med andre ord...Lister, dører og kjøkkeninnredning blir Egghvit.


Det har vært aller vanskeligst å bestemme seg for nyanse i beis, men etter å ha hentet inspirasjon på Jotun sine hyttesider, har valget falt på glattpanel beiset med ett strøk Hvitkalk og ett strøk Sjøsand slik som på bildet under. Dette skal vi ha på stua. Håper å få en lun og koselig følelse i dette rommet, som innbyr til lesing og tedrikking under pledd i sofakroken :-)Bestilt, ferdig ferdig. Så nå blir det forhåpentligvis ingen flere blogginnlegg om tapeter og ferdigmalt panel før det har kommet opp på veggen:-)

Denne uka skjer det ikke noe oppe på tomta, bortsett fra at min mor og far har meldt seg frivillige til å stå inne og grunne alle stolpene til rekkverket på verandaen. (Altså ikke det rekkverket som ble satt opp feil i forrige uke, men det som SKAL være på verandaen.)

I dag har vi vært på årets første utflukt ut til havet med boller og kaffe i sekken. Sårt etterlengtede solstråler har gjort dagen riktig så fin for både store og små. Blåveis fant vi også :-) Mannen har eksamen i sin videreutdanning til tirsdag og stresser litt med det, mens jeg skal starte mandagen med å rydde ut av kontoret mitt i Tønsberg, for så å forflytte meg til ny jobb på et nytt avsnitt i Horten på tirsdag. Spennende og travle tider med andre ord. 

Ha en fin søndagskveld

2 kommentarer:

  1. Superfine tapeter! Du kommer nok ikke til å angre :). Ingvild

    SvarSlett